همسة عتاب عضو مرشح للإشراف
عدد المساهمات : 352 تاريخ التسجيل : 13/07/2009 نقاط : 6055
| | طريقة عمل العجوة فى البيت | |
طريقة عمل العجوة فى البيت وجربتها كتير طبعا وانا عارفة ان لسة موسم البلح علية بدرى بس علشان تعملوا وتجربوا ان شاء الله لما يطلع طبعا بنجيب البلح الرطب اللى هوة بنى ومستوى وبنغسلة كويس وبنحطة فى طبق كبير او حلة كبيرة وعلية مية مغطياة ونبدا مرحلة شيل القشر وتفصيص البلح بمعنى هنمسك كل بلحة نقشرها كويس ونشيل النواه ونقسمها نصين ونبدا نرص على صينية بحيث البلح ميكونش فوق بعضة يكون متفرد ومرصوص والمية اللى فى الطبق وظيفتها انها تسلعد فى تقشير البلح فى ايديكوا علشان طبعا هيلزق وانتم بتقشروة المهم هنحط صوانى البلح المتقشر والمرصوص فى مكان جيد التهوية ويستحسن فى الشمش لمدة من 4-5 ايام وطبعا متغطى بشاشة خفيفة لكن فى نص المدة نقلب البلح على الناحية التانية بعد ما المدة تخلص هنلاقى البلح نشف شوية والسائل فية جف بشكل كبير هناخدة على فرن حامى تحميص كويس يعنى يكون ناشف بس برضة مرن وليس صلب متحمص ....فاهمين؟نسيبة يبرد وناخدة على المفرمة وشين وبعد كدة هيكون الناتج عجينة جافة نعجنها كويس ونصبعها صوابع كبيرة او حسب الشكل اللى انتوا عايزينةويدخل الفرن تانى حوالى ربع ساعة يطلع يتقلب فى السمسم كويس وترص العجوه فى علب او اكياس التخزين او فويل ونشيلها برة التلاجة عادى بس انا بفضل فى الفريزر وخاصة فى الصيف ...وبس. | |
|
الثلاثاء يوليو 14, 2009 12:05 pm من طرف همسة عتاب