جمبرى بالكنافة1/4 ك كنافة – 5 قطع جمبرى متوسط – م جنزبيل فريش – 3 م كاتشب – صويا صوص – م شطة – زيت سمسم الطريقةنقشر الجمبرى وننظفه ونترك زيله . فى طبق نضع م جنزبيل المفروم ناعم و الكاتشب وم زيت السمسم وم صويا صوص وسنة ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ثم نضع الجمبرى فى الخلطة ونتركه من 2 الى 3 ساعات ناخد شريحه خفيفة من الكنافة نفردها ونضع على طرفها واحدة جمبرى ونلفها ويكون الزيل لبره مش داخل الكنافه وهكذا لحد مانخلص كمية الجمبرى كلها وبعدين ندخله الفريزر حوالى 3 دقايق يرتاح علشان الكنافه متفكش فى التحمير. نحمر الجمبرى فى الزيت الى اللون الذهبى وممكن نعمله صوص من نفس خلطة التتبيله صوص الجمبرى ************************** *********** ********* ******* ******** *
لحمة بالكراميللحمة بفتيك شرائح – لحم مفروم معصج مع جزر مبشور – ذبدة – سكرالطريقةنسلق اللحمة فى ماء وبصل وتوابل ثم نشيلها من ماء السلق ونفردها ونضع داخل كل شريحه م ك من الحشو ونقفلها زى السرة او البنبونى ونقفلها ثم نضع ذبدة فى مقلاية ونشوح فيها اللحمة المحشية ثم نرشها بشوية سكر ونقلب تقليبتين لحد ما السكر يدوب والللحمة تاخد لونطريقة الحشو / نضع ذبدة فى مقلاية ونشوح فيها بصلة مبشورة وجزرة مبشورة ولحمة مفرومة وشوية كسببرة خضراء وملح وفلفل ونشوحهم كويس مع بعضكفتة مـــــوزلحمة مفرومة – بقسماط ناعم – موز – توابل - زيت
الطريقة
نهرس الموز بالشوكة كويس ثم نضع عليه اللحمة المفرومة ثم نضع بقسماط ناعم ورشة جوزة الطيب وفلفل اسود ونعجنهم مع بعض كويس وبعدين نعملهم اصابع ولو تعرفى تخلى الصابع على هيئة صباع موز
نضع زيت وزبدة فى مقلاية ونحمرهم
الأربعاء فبراير 03, 2010 2:06 pm من طرف بنت الريف